.....................................

.....................................

neljapäev, 13. jaanuar 2022

Raamatukogude aasta 2022 avamine lastele

Neljapäeval oli raamatukogu täis vahvat siginat-saginat. 1.-4. klassi lapsed istusid ootusärevuses
ilukirjanduse toas mõnusalt vaipadel ja olid valmis kuulama, mis tähtis sündmus see Raamatukogude aasta avamine on. 

Raamatukogu juhataja, tädi Hilja, seletas lastele kuidas igal aastal on mõni teema-aasta ja nüüd on kätte jõudnud kauaoodatud hetk, kui tähelepanu pööratakse rohkem raamatukogudele ja see aasta ongi pühendatud just raamatukogudele. Raamatukogude aasta alguse puhul käisid raamatukogu, raamatukogu juhatajat ja lugejaid tervitamas ka direktor Milve Viigand ja õppealajuhataja Kersti Arov. 

Aeg oli hakata kuulama juttu Raamatukogude aasta ühise lugemisaktsiooni raames, eelmisel aastal enim laenutatud lasteraamatust, 7. klassi õpilase, Rasmus Ulmi esitluses lõiku Piret Raua raamatust "Tobias ja 2B".

Ja just nagu valitud palaski, külastas meid meie oma lastekirjanik Annely Lember kes omakorda luges meile ette imearmsa loo tindiloomadest oma viimasest lasteraamatust "Anni lood". Proovisime, kas õpilastel tuleb vaikne jutu kuulamine välja või juhtub neil ka mõni äpardus, justnagu äsja Rasmuse poolt etteloetud palas. Loomulikult olid kõik väga tublid ja lapsed kuulasid juttu ilusasti vaikselt ja suure huviga. 

Lõpetuseks sai iga laps päris enda tindiloomad teha. 










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar