.....................................

.....................................

teisipäev, 30. jaanuar 2018

Euroopa kultuuripärandiaasta 2018

2018. aastat tähistatakse Euroopas kui Euroopa kultuuripärandi aastat.
Euroopa kultuuripärandiaasta 2018 annab võimaluse tuua esile Euroopa kultuuri olulisust ja seda, mida meil on võimalik teha kultuuripärandi säilitamiseks, edasiandmiseks, digiteerimiseks. Kogu Euroopas korraldatakse 2018. aastal sündmusi, mille eesmärk on suurendada inimeste teadlikkust kultuuripärandist.

Kas teadsid, et kui sa ehitad lumememme, siis oled kultuuripärandi kandja? Kas teadsid, et saunas käies oled meie kultuuripärandi lummuses? Kas teadsid, et süües leiba, kannad sa edasi ühtlasi ka kultuuripärandit? Sama moodi ka lauldes, pilli mängides või tantsides.
Kultuuripärandiks on ka siinsed maastikud, rehetared, hiiepaigad, samuti mõisad, militaarrajatised, mäletusmärgid.
Kultuuripärand ei ole aga ainult minevikust pärit mälestus, see on ka meie tuleviku tugisammas.
Pärand saab olla kaasaegne, trendikas, inspireeriv, rikkalik, meid eriliseks muutev ja kaasahaarav.
Kultuuripärandist saab inspiratsiooni tõusmaks tähena maailmalavadele nagu näiteks ansambel Trad.Attack!. Saab pakkuda elamusi Eesti toidupärandit kasutades, maastikest ja mustritest inspiratsiooni saades pakkuda ihaldusväärset moekunstis.
Meie eripärased traditsioonid rikastavad Euroopa kultuuriruumi, nii nagu saame ise osa kultuuri rikkusest Euroopa kultuuriruumi osa olles. Erinevate Euroopa rahvaste kultuuriruumide kaudu moodustubki ühine Euroopa kultuuriruum. 

Kultuuripärandi aasta



Tule uuri, milliseid kultuuripärleid on välja pandud Raamatukogus!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar