.....................................

.....................................

reede, 13. märts 2020

Kohvernäitus "Pikk-pikk teekond"

5. veebruaril 2020 oli armastatud illustraatori Ilon Wiklandi 90. juubel. Et sünnipäevale hoogu juurde anda, läks mööda Eesti raamatukogusid rändama kohvritesse pakitud tegelusnäitus „Pikk-pikk teekond“, mis jutustab lastele mänguliselt ja kaasahaaravalt lugusid Ilonist ja tema illustreeritud raamatutest.
Kohvernäitus on valminud Eesti Lastekirjanduse Keskuse, Iloni Imedemaa ja Lääne Maakonna Keskraamatukogu koostöös. Näituse on kujundanud kunstnik Kaie Kal.

Ridala Raamatukokku jõudis kohvernäitus 13. märtsil. 
Viie värvilise kohvriga saabusid Lääne Maakonna Keskraamatukogu laste osakonna vahvad  töötajad Krista Kumberg ja Jaanus Kõuts. 

Üheskoos sai uurida Wiklandi illustreeritud raamatuid ja lahendada ülesandeid, mis aitasid nähtut meelde jätta. Teematunnis osaleja sai ülevaate Ilon Wiklandi elust ja loomingust, mis ulatub kaugemale armastatud lastekirjaniku Astrid Lindgreni raamatute illustreerimisest. Wiklandi illustratsioonidele toetudes jäid teekonna peatuspunktideks seigad tema lapsepõlvest Tallinnas ja Haapsalus, sõjaaegne põgenemine Rootsi, tema koostöö Astrid Lindgreniga ja jõudmine koju, ehk siis Iloni Imedemaa loomine Haapsallu.

Teematundides osalesid 3 gruppi (1.-2. klass, 3.-4. klass ja 5.-6. klass)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar