.....................................

.....................................

neljapäev, 7. oktoober 2021

4. klasside ettelugemise päev

20. oktoobril on Eestis ettelugemise päev ja traditsiooniliselt toimub selle tähistamiseks üleriigiline 4. klasside ettelugemise võistlus.

Sel korral on pühendatud võistlus juttudele metsast ja inspiratsiooni leiti vanasõnast „Ega mets tühi ole“. Oleme harjunud nimetama end metsarahvaks – mets on meile antud eelnevatelt põlvkondadelt, meie peame hoidma metsa väärikust ja andma selle rikkuse edasi.

Metsas tegutsevad loomad, linnud, üleloomulikud ja loomulikud tegelased. Metsas matkatakse, seigeldakse, hoolitsetakse kõhutäie eest, elatakse… Metsa teemat leiab nii lastekirjandusest kui ka folkloorist, seega ei piiratud jutuvalikut ühegi soovitusnimekirjaga.


07. oktoobril toimus raamatukogus meie kooli 4. klasside ettelugemise koolivoor. Kõik õpilased olid ette valmistanud ühe vahva metsaloo, mida kanti ette žüriile, kuhu kuulusid direktor Milve Viigand, õppealajuhataja Kersti Arov, eesti keele õpetaja Tea Kesa ja raamatukogu juhataja Hilja Tamm. 

Kõik õpilased olid väga tublid ja žüriil oli keeruline parimate lugejate väljaselgitamine. Pika arutelu tulemusena otsustati meie kooli Läänemaa eelvooru esindama saata Madis Tammistu jutuga "Rahaaugu vaht" ja Karola Maisalu jutuga "Metsapuude keelesegadus".  

Palju õnne võitjatele ja hoiame teile pöialt Läänemaa voorus!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar