.....................................

.....................................

teisipäev, 30. jaanuar 2024

Kooslugemise päev

Igal aastal, 30. jaanuaril tähistatakse eesti kirjanduse päeva, mis on ühtlasi kirjanik Anton Hansen Tammsaare sünniaastapäev. Tänavu saab Tammsaare sünnist 146 aastat. Alates 2023. aastast on see riiklik tähtpäev ja lipupäev.

Selle päeva tähistamiseks kutsuvad Eesti Lastekirjanduse Keskus ja Soome Tuglase Selts kõiki üle maailma koos head eesti lastekirjandust lugema.

Ettevõtmine toimub juba neljandat korda ning selle üleilmse ühislugemise idee algataja on Tuglase selts. Kooslugemise päev on suunatud eelkõige eesti peredele ja Eesti sõprade kogukondadele üle maailma, kutsudes neid sel päeval lugema head eesti lastekirjandust erinevates keeltes. Koostöös Eesti Instituudiga on varasematel aastatel kutsutud üles erinevates keeltes lugema Aino Perviku „Kunksmoori” (2021), Eno Raua „Naksitralle” (2022) ja Andrus Kivirähki „Sirli, Siim ja saladused” (2023).

30. jaanuaril 2024 loeme üheskoos Kadri Hinrikuse raamatut „Taks ja Dogi”, mis jutustab maailma suurimatest sõpradest – koertest Taks ja Dogi. 

Raamatukogus käisid kooslugemisest osa saamas meie kooli 1. ja 2. klassi õpilased. Lõike raamatust lugesid ette 4. klassi poisid Reio ja Robert Enno ja 2. klassi tüdrukud Kaisa ja Eliisabet.  Peale lugemist vestlesime koertest, uurisime koeraraamatuid ja värvisime koerapilte. 

Oli tore päev!  


















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar